You are here
Home > Cantik dan Sihat > Tips Muka Cantik > GADIS INI KONGSIKAN RAHSIA DAPATKAN MUKA CANTIK TANPA KERINGKAN POKET.

GADIS INI KONGSIKAN RAHSIA DAPATKAN MUKA CANTIK TANPA KERINGKAN POKET.

Ada muka cantik adalah idaman setiap orang tak kira lelaki ataupun wanita. Ada yang sanggup keluarkan duit beribu-ribu untuk barang kecantikan muka. Yang paling ekstrim lagi, ada yang sanggup buat pembedahan. Tapi kat sini mira tak nak sentuh pasal pembedahan sebab hukum kat situ memang berat.

GADIS INI KONGSIKAN RAHSIA DAPATKAN MUKA CANTIK TANPA KERINGKAN POKET.

Seorang pengguna facebook bernama Annur, baru-baru ni share tentang rahsia dapatkan muka cantik tanpa keringkan duit dalam poket sampai habis. Dengan hanya menggunakan buah Tomato je. Baca posting ni sampai habis tau.

Buah Tomato perlu diamalkan setiap hari. Awak disarankan untuk makan dan gosok buah tomato tu kalau nak dapatkan muka cantik. Yang penting, berdoa dan usaha.

Makan Buah Tomato.

Untuk cantik, awak kena pastikan kecantikan tu dari dalam. Kerana apabila badan tak cukup zat, maka kulit akan mula kusam dan naik jerawat. Tomato antara buah yang Mira sarankan untuk awak makan kerana kaya dengan anti oksidan, vitamin, mineral dan serat.

Mira syorkan awak makan tomata ni mentah-mentah sebab khasiat tomato masih ada. Cukup amalkan dua atau tiga biji tomato sekali makan. Sekali makan ni bukan bermaksud sekali ngap je. Tapi sekali makan semasa breakfast, lunch atau diner.

Gosok Muka.

Sementara tomato tu cuci dan tolong bahagian dalaman, awak pun kena usaha juga untuk bahagian luaran. Annur cadangkan awak amalkan dua atau tiga buah tomato yang telah dibekukan untuk digosokkan pada muka dengan cara yang lembut. Tak perlu menekan terlalu kuat atau gosok dengan laju. Cukup sahaja awak lalukan kat muka je. Amalkan setiap hari tau!


Daripada Annur

Nak kesan lagi baik, awak blender dulu tomato sampai halus. Lepas tu bekukan kat dalam peti ais. Barulah sapu ke muka setiap hari. Selain tomato, ada banyak lagi cara lain yang awak boleh gunakan seperti buah nenas. Boleh baca posting tu kat sini.

Insya Allah dengan izin-Nya, awak boleh dapatkan muka cantik yang diidam-idamkan selama ini. Berdoa dulu sebelum buat step-step ni tau!

Anda ada cara mudah yang lain? Kongsikan dengan kami di sini.

[Share untuk kongsi manfaat]

amira
Saya suka kongsi tips-tips hal berkeluarga.

Leave a Reply

Top
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: